نتیجه یک پژوهش در دانشگاه شهید چمران اهواز نشان می شدهد که خیساندن بذرها می تواند گیاهان را در برابر خشکی مقاوم کند.



  به گزارش خبرنگار مهر، خشکی و کمبود منابع آب معضلی است که هر روز بیشتر از قبل گریبان جهانیان را می گیرد و کشاورزی به عنوان منبع اصلی تولید مواد غذایی، یکی از آسیب پذیرترین بخش ها در مقابل این پدیده جهانی است.

در این راستا دانشمندان از سراسر دنیا به دنبال راه هایی هستند تا با حداقل استفاده از آب، بیشتر بهره گیری را انجام دهند و به این ترتیب اصطلاحاً کارآیی مصرف آب را بالا ببرند. از این رو توجه ویژه ای به روش هایی که موجب مقاومت گیاهان در برابر خشکی و کم آبی می شود گردیده است.

نتایج یک پژوهش توسط محققین کشورمان در دانشگاه شهید چمران اهواز نشان می دهد که خیساندن بذور گیاهان زراعی مختلف در آب و یا محلول های متفاوت دیگر، می تواند پس از رویش آن ها، مقاومت به خشکی را در آن گیاهان القا کرده و باعث شود علیرغم کم بودن آب، عملکرد و محصول قابل توجهی تولید کند.

در این میان محلول کلرید پتاسیم (نمک پتاسیم) با ایفای نقشی ویژه به عنوان یکی از مؤثرترین مواد شناخته شده و اعلام گردیده است.